outputHeaderIcon Timisoara Express, 31.07.2013

Tabara de creatie pe malul Dunarii

O idee timida a catorva indragostiti de natura si arta de acum cativa ani s-a transformat in ceea ce acum este deja un fenomen cultural in adevarul sau sens. Tabara de creatie de la Dubova- Mraconia, din Cazane, de pe malurile Dunarii este la a opta editie.
Entuziastii creatori de frumos se aduna pe malul apei, contempla, descifreaza, apoi transforma materia si ne-o redau cu un plus de noima pe care amatorii de imagine poate ca nu ar fi vazut-o deloc asa.
Tabara este organizata de catre Fundaţia Rubin, în parteneriat cu Primaria Dubova, si cofinantat de Consiliul Judetean Timis.
La editia din acest an vor participa artisti plastici - Adrian Sandu, Horia Bojin, Ionut Vacareanu, Loredana Tirzioru, Petrica Ştefan, Sorin Bijan, Sorin Nicodim, Suzana Fantanariu si Vasile Tolan; fotografi - Ioan - Liviu Orletchi, Cosmin Damian; muzicieni - Dana Tolan, Ionut Dorobanţu si scriitori - Robert Serban, Călin Petcana.
Tabara de creatie Rubin-Dubova participa la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea in valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunarii. An de an artistii surprind in lucrarile lor complexitatea locului.

Ultima actualizare [ Joi, 29 August 2013 12:53 ]