outputHeaderIcon PressAlert, 1.08.2013

Artiștii se retrag în paradisul de lângă Dunăre.
Cine participă la o nouă ediție a taberei de la Dubova

Georgeta Stanici, 01/08/2013
Atunci când pui împreună artiști plastici de primă mână, scriitori și muzicieni nu poate ieși decât un eveniment remarcabil. Iar dacă locul este în zona cazanelor Dunării, într-un golf rupt din paradis, e de la sine înțeles că despre atmosfera care se naște acolo nu se poate vorbi decât la superlativ.

Fundaţia Rubin anunţă cea de-a VIII-a ediţie a Taberei de creaţie Rubin-Dubova care se va desfăşura în perioada 5 – 11 august, în localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi). Tabăra este organizată de către Fundaţia Rubin, în parteneriat cu Primăria Dubova, şi cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş.
La ediţia din acest an vor participa artişti plastici timişoreni consacraţi şi tineri: Adrian Sandu, Horia Bojin, Ionuţ Văcăreanu, Loredana Tîrzioru, Petrică Ştefan, Sorin Bijan, Sorin Nicodim, Suzana Fântânariu-Baia şi Vasile Tolan. Alături de ei se vor afla fotografii Ioan – Liviu Orleţchi şi Cosmin Damian, precum şi doi muzicieni – Dana Tolan, Ionuţ Dorobanţu, precum şi doi scriitori – Robert Şerban, Călin Petcana.
”Tabăra de creaţie Rubin-Dubova participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării. An de an, artiştii surprind în lucrările lor complexitatea locului”, a declarant Stelian Cirț, președintele Fundației Rubin.

Ultima actualizare [ Joi, 29 August 2013 13:34 ]