outputHeaderIcon Ziua de Vest, 1.10.2010

Robert Şerban prezintă expoziţia
Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2010
 Expoziţia Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2010 va putea fi vizitată la Casa Artelor, în perioada 4 – 15 octombrie 2010. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 4 octombrie 2010, la ora 18.00, în deschidere urmând să vorbească scriitorul Robert Şerban. Expoziţia cupinde lucrările realizate de participanţii la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2010: Ana Adam, Sorin Bijan, Horia Bojin, Iulian Vitalis Cojocariu, Gheorghe Fikl, Tiberiu Giucă, Elicondiu Iovan, László Mátyás, Cristian Sida, Nada Stojici, Leon Vreme şi Sorin Vreme. „Îmi pare că Tabăra de pictură de la Dubova nu doar că îşi statorniceşte tradiţia cu fiecare an care trece, dar îşi sporeşte şi calitatea lucrărilor ce se aştern în cele câteva zile cât durează descinderea artiştilor pe malul Dunării. Astfel, ediţia din 2010 este, parcă, mai bogată în piese rezistente într-o confruntare cu degustătorul de artă, dar şi cu amprenta puternică, uneori până la pleonasm, a peisajului dunărean din acea zonă. Aceste piese poartă semnătura celor care au căutat să evadeze din efigia Dubovei, unii chiar denunţând-o în propriile lucrări”, declară Robert Şerban cu referire la operele de artă din cadrul expoziţiei.

Ultima actualizare [ Joi, 07 Octombrie 2010 12:36 ]