outputHeaderIcon Ana ADAM - textile artist, graphician

Portofolii artişti - A
ANA ADAM
(n. 1964, Ormindea, Hunedoara)
Contact:
Telefon +40 723 466 660

1986-1992: Academia de Arte Vizuale “Ioan Andreeescu”, Cluj-Napoca, secţiile textile şi grafică, licenţiată în grafică.
Din 1992: Cooperări cu editurile Dacia, Sedona, Brumar şi Hartmann.
Din 1993: Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
Din 1994: Profesoară la Liceul de Arte Plastice din Timişoara.
2002-2004: Colaborare cu Centrul de Art-Terapie “Dr. Eliza Ionescu” Timişoara.
Din 2005: doctorandă a Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte şi Design.

EXPOZIŢII ŞI MANIFESTĂRI ARTISTICE PERSONALE
2008  Expoziţie împreună cu Matyas Laszlo - Spaţiu privat, Orleans, Franţa; 2007 „Artă pe genunchi”,  Galleria 28, Timişoara, România; 2004 „Zaţ/28.02.2004”, Cafeneaua Papillon, Timişoara, România; 2003 „Herbarium”, Centrul Cultural German, Timişoara, România; 2002  „Iarăşi desene?”, Muzeul Banatului, secţia de Artă, Timişoara, România; 2002 3 Expoziţii de desen, Galeria Ataş, Cluj-Napoca, România; 2001  Expoziţie împreună cu Matyas Laszlo - Spaţiu privat, Orleans, Franţa; 2001 Expoziţie de desen, Galleria 28, Timişoara, România; 2000 Expoziţie de desen, Centrul Cultural Sindan, Cluj-Napoca, România;
1999  Expoziţie de desen împreună cu Matyas Laszlo, Galeria U.A.P. ”Forma” Deva, România; 1998  Expoziţie de desen, Galleria 28, Timişoara, România; 1998 Expoziţie de desen, Galleria Sylvie Moreau, Cluj-Napoca, România; 1997  „Cher Claude, Cher Francois”, instalaţie, Galleria 28, Timişoara, România; 1997 „Plină de răbdare, udă copacul uscat” I şi II, acţiune - Atelier, Timişoara, România; 1995 Expoziţie de desen, Galleria 28, Timişoara, România; 1994  Expoziţie de desen, Galleria U.A.P., Cluj-Napoca, România; 1994 „1000 de lovituri în turtă dulce”, obiect, acţiune, împreună cu Sorin Vreme, Galleria 28, Tmişoara.
EXPOZIŢII DE GRUP (selecţie)
2008„Xilogravura matrice stilistică” II, Galeria Helios,Timişoara; 2008 „Mentorul – Omagiu maestrului meu”, Palatul Administrativ, Timişoara; 2008, 2007 „Salonul profesorilor Liceului de Arte Plastice”, Galeria Helios, Timişoara; 2006 „Maternitatea – izvorul vieţii”, Muzeul de Artă-Palatul Baroc, Timişoara; 2006 „Salonul Liceului de Arte Plastice”, Galeria Helios, Timişoara; 2003 „Bienala Interaţională de Gravură Experimentală”, Muzeul de Artă, Timişoara; 2003 „Memorial Tapestry” – expozitie itinerantă: SUA. Italia, Polonia; 2003 „Wiener.Medien.Welten”, Technisches Museum, Viena, Austria; 2002 „Medium” - Spaţiul alternativ H.arta, Timişoara; 2001 „Ivitation” - Kunsthaus, Essen, Germania; 2000 Bienala de desen, Arad; 2001 „Autoportretul în arta contemporană”, Muzeul de artă a Banatului, Timişoara; 1999 „Matrix”, Muzeul de Artă Contemporană, Trieste, Italia; 1999 „Artişti pentru două muzee”, Galleria 28 / sediul J.A.T., Timişoara; 1997 „…c’est comme ca, nous sommes en Roumanie”, Galleria Sylvie Moreau, Cluj-Napoca; 1998 Trienala Internaţională de Gravură, Rio de Janeiro, Brasilia; 1998 Consumenta ’98 -Trienala Internaţională de Gravură - Nurenberg, Germania; 1997 Bienala Internaţională de Gravură - Miscolc, Ungaria; 1997 Trienala Internaţională de Gravură - Cracowia, Polonia; 1997 „Civitas solis, civitas artis”- expoziţia anuală a Centrului Soros pentru Arta Contemporană Cetatea Cîlnic; 1995 A patra Bienală Internaţională de Miniatură - Gornji Milanovas, Yugoslavia; 1996 Expoziţie de grup, Galeria Pro Art, Lugoj; 1994 Bienala Naţională de Desen, Arad; 1994 Consumenta ’95, Trienala Internaţională de Gravură - Nurenberg, Germania; 1994 Trienala Internaţională de Gravură - Cracowia, Polonia; - Gyor, Ungaria.
BURSE / PREMII
2007  „Paper Island” – workshop, simpozion şi expoziţie – Pecs şi Siklos, Ungaria; 2002 "Premiul de Excelenţă Culturală Austrian Airlines”, Timişoara, România; 2001  “Invitation”- stagiu de o lună - Kunsthaus,
Essen, Germania; 1999    Bursă de grafică – UNESCO/Aschberg - Vila Nova de Cerveira, Portugalia.
Lucrări realizate în Tabăra "Pastel Urban", ediţia a II-a, 2009 Lucrări realizate în Tabăra Rubin-Dubova, 2010
    Lângă plante I,
acrilic pe pânză, 50x50 cm