outputHeaderIcon NICODIM Sorin

Portofolii artişti - N
NICODIM SORIN
(n. 28 noiembrie 1951, Târgu Ocna)

Contact:
Domiciliu: Str. Timocului, Bl. T9, sc. A, et. 4, ap. 17, 300096 Timişoara
Atelier: str. Bicaz nr. 15, ap. 7, 300103 Timişoara
Mobil: +40 (0)727057929

STUDII:
Absolvent al Institutului de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" Bucureşti, promoţia 1977.
Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP), filiala Timişoara-secţia pictură, din anul 1980;
Membru al Asociaţiei Pasteliştilor din Polonia din 2007.
EXPOZITII PERSONALE:
2001 Galeriile de artă "Helios", Timişoara, 2002 HVB Bank România, Timişoara,
2003 Galeriile de artă "Helios", Timişoara, 2005 Banca Italo-Română, Timişoara, 2008 Palatul Administrativ Judeţean Timişoara.
EXPOZIŢII ŞI SELECŢII IN STRĂINĂTATE:
2005  Bienala naţională de artă plastică "Lascar Viorel", Piatra Neamţ;  Salonul artelor vizuale, Muzeul Banatului Timişoara;  Expoziţia taberei Poje Jena, Galeriile de artă Reşiţa;
2006  Scena şi / în artele vizuale, Teatrul Naţional Timişoara; Saloanele Moldovei, Bacău, România ; Chişinau, Moldova; Bienala internaţională de pastel, Nowy Sacz, Polonia;  Expoziţia Deschideri Europene,  Institutul Cultural Central European Budapesta, Ungaria; Izvorul vieţii, Muzeul de artă, Timişoara; Bienala de artă plastică "Ion Andreescu", Buzău; Bienala de artă plastică "Gheorghe Petraşcu" , Târgovişte;            Bienala de artă plastică "Nicolae Tonitza", Bârlad; Salonul Naţional de artă, Bucureşti;
2007  Expoziţia “Calea”, Timişoara; Expoziţia “50 de semne pentru Brâncuşi”, Centrul Cultural Român, Budapesta, Ungaria; Miniselecţie itinerantă a celei de-a 3-a Bienale Internaţionale de Pastel Nowy Sacz, Polonia, (Cracovia, Zacopane, Poznan, Szczecin, Rzeszow), Rotterdam, Olanda; Bienala itinerantă internaţională Arad “Meeting Point”: Pecs – Ungaria, Pilsen – Cehia;
2008 Miniselecţie a bienalei internaţionale de Pastel Nowy Sacz: Varşovia - Polonia, Walberzych – Polonia, Bratislava – Slovacia, Lviv – Ucraina, Baia-Mare; Bienala naţională de artă plastică "Lascar Viorel" - Piatra Neamţ; Simpozionul internaţional de artă, Dorobanţi; Simpozionul Internaţional de artă Kamianna / Polonia; Simpozionul Internaţional de artă Mraconia-Dubova; Bienala Internaţională de pastel, Nowy Sancz, Polonia, Quadrienala Internaţională de pictură Stara – Zagora,  Bulgaria.

PREMII:
1977 Premiul I - Salonul naţional studenţesc de artă plastică - Craiova - România;
2004  Premiul I al Direcţiei pentru Cultură Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional la "Saloanele Moldovei", Bacău;
2006  Premiul I - Bienala concurs de artă plastică "Gheorghe Petraşcu" - secţiunea pictură, Târgovişte.
Lucrări realizate în Tabăra Rubin-Dubova

Lucrări realizate în Tabăra Pastel Urban Timişoara 2012
Citadină I.68,5X49 cm. Citadină II. 50x70 cm.