outputHeaderIcon Timpolis - 18-20 iulie 2011

Primul concert al unei orchestre stradale în România, găzduit de Timişoara
Primul turneu al unei orchestre de jazz stradal în România se opreşte şi la Timişoara. Urbea de pe Bega va găzdui săptămâna aceasta primele trei concerte ale unei orchestre stradale în România. Fischermann’s Orchestra, un ansamblu de muzică stradală din Elveţia, va poposi şi pe malurile Begăi în 20 şi 21 iulie.

În 20 iulie, de la ora 21, pe terasa D’arc, sub Podul Mihai Viteazul, se av face auzit primul concert al Fischermann’s Orchestra la Timişoara. A doua zi, în Piaţa Unirii, între 10şi 12 dimineaţa, cei care doresc pot asista la un workshop de muzică stradală în care membrii Fischermann’s Orchestravor cânta şi povesti cum au ajuns să facă ceea ce fac, iar seara, la ora 20.30, pe scena din Piaţa Unirii îşi vor lua rămas bun de la timişoreni printr-un ultim concert.

Proiectul este menit a fi unul pilot pentru alte viitoare evenimente de artă stradală. “Deşi în ultimii ani au apărut câteva festivaluri de artă stradală la noi în ţară şi chiar în urbe, aceasta e încă privită cu ochi bizari. Mulţi consideră acest lucru cerşetorie, un lucru făcut din disperare, sau chiar vandalism. Dimpotrivă, arta stradală e cea mai sinceră formă de a-ţi vinde arta. Nimeni nu e obligat să facă nimic. Nu apar toate nemulţumirile ce ţin de organizare, de preţul biletului, de intrare, siguranţă, etc. Arta e acolo, dacă îţi place şi poţi: plăteşti; dacă nu: nu. Nimeni nu se supără. Iar în străinătate, acest lucru se întâmplă constant în fiecare oraş mare pe toată durata verii. E un festival lung, frumos şi gratuit”, spune Dan Olar, de la Rastadac. ro, organizatorul acestor evenimente, artist stradal la rândul său.

Spectacolul de la Timişoara este organizat de Rastadac.ro în parteneriat cu Fundaţia Rubin, Primăria Municipiului Timişoara şi Club D’arc.

Turneul “Destination Unknown Tour” include oraşe din Germania (München), Austria (Viena), Ungaria (Budapesta), România (Timişoara, Cluj Napoca, Sibi, Vama Veche, Bucureşti) şi Cehoslovacia (St. Gallen şi Langnau).