English (United Kingdom)Română (România)
Expoziţiei Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011 (ediţia a VI-a)
Vernisaj, 1 septembrie 2011, ora 19.00, MUZEUL DE ARTĂ TIMIŞOARA
Vizitează galeria de imagini /Citeste articolele din presa
„Cum să cuprinzi o piatră,  un ciulin, o viespe care-şi caută hrana în floarea ciulinului, porcul Sfântului François de Assisi sau gândacul lui Franz Kafka, în a sa Metamorfoză?
Fiecare obiect, fiecare subiect, va fi întotdeauna pentru noi abstract şi figurativ, o bucăţică de abstracţie şi o « figură » din real.
A fi aici, la Dubova, în acest loc îndepărtat de centrele altădată obişnuite de existenţă – oraşele: Timişoara, Belgrad, Paris, Berlin –, înseamnă – mai ales!, şi numai pentru că exerciţiul gândirii este ceva ce vă frământă –, iertaţi-mi dinainte jocul de cuvinte ce urmează, să-ţi pui întrebări legat de punctele acestei «naturi ».
Ce este ce. Da, « ce este ce »? « Ce este », acest « ce »? Mama noastră natură, sora-natură, în acelaşi timp: o feminizez, o fertilizez. Căci ea este prin esenţă fecundă.
Arta poate face ea economia naturii, în unison cu care fiecare dintre noi vibrează, în mod conştient sau nu? De aceea trebuie să vrem să o ascultăm pentru a înţelege ce are să ne spună” (Alain (Georges) Leduc, critic de artă, participant, anul acesta, pentru prima dată la experienţa Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova) 
                                                            “”
Acelaşi critic de artă francez spunea, la finalul săptămânii de creaţie de pe malul Dunării : “Am asistat  la cea mai bună ediţie a taberei de pictură de la Dubova “. Nu neaparat ca să vă convingeţi, cât mai ales ca să împărtăşim din bucuria unei reuşite, joi, 1 septembrie 2011, la ora 19.00 Fundaţia Rubin vă invită la vernisajul Expoziţiei Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011 (ediţia a VI-a), ce va avea loc la Muzeul de Artă din Timişoara. În deschidere va vorbi directorul instituţiei, Marcel Tolcea.
Expoziţia cuprinde lucrări realizate de invitaţii la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011: Alexandru Jakabhazi, Ana-Maria Teodorescu, Camil Mihăescu, Cristian Sida, Diana Popovici, Gabriel Kelemen, Gopal Dagnogo, Horia Bojin, Manuela Marchiş, Sorin Bijan, Ştefan Călărăşanu, Ştefania Becheanu, Tiberiu Giucă, Victor Vulpe şi Vlad Corban.
Expoziţia Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2011 va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Timişoara în perioada 1 – 10 septembrie 2011.
Ediţia din acest an a taberei a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Dubova şi a sponsorilor: Papillon Cafe, Ainee, Staropramen, Tioss Commerce, Print Press, Incremental, Emilliani, Şcoala de Meserii Eurotraining.

Last Updated [ Thursday, 21 March 2013 14:35 ]

<- by www.dcos.ro - copyright 2010 Fundatia Rubin ->