TABĂRA DE CREAŢIE RUBIN-DUBOVA EDIŢIA A VII-A LA FINAL

O nouă ediţie a Taberei de creaţie plastică Rubin-Dubova s-a încheiat. Artiştii grupului Prolog au pictat Dunărea la Cazane în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Taberei de creaţie plastică Rubin–Dubova, organizată de Fundaţia Rubin.

În perioada 3 - 10 septembrie 2012 a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Taberei de creaţie plastică Rubin-Dubova organizată de Fundaţia Rubin cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Primăriei Dubova. Reprezentanţii grupului Prolog - Constantin Flondor (Timişoara), Horea Paştina (Bucureşti), Mihai Sârbulescu (Bucureşti), Andrei Rosetti (Deva) şi invitatul lor Dragoş Constantin (Bucureşti) - au pictat timp de o săptămână peisaje din zona Cazanelor Dunării.
Picturile realizate în plein-air vor fi prezentate în această toamnă în cadrul unei expoziţii organizate la Timişoara.

Impresiile artiştilor la final de tabără:

Horea Paştina:
“Pământ, apă, aer, lumină...˂Argint e pe ape şi aur în aer˃. Dunărea la cazane. Dubova.”

Constantin Flondor:
“Nedefinitul chip al Dunării la Dubova – după Cazanele Mici – cu malurile de piatră şi lumină, pune la încercare pictura. Pictorul e provocat să-şi gospodărească  neputinţele. Fiecare pânză este o firimitură din întregul de necuprins.”

Mihai Sârbulescu:
“O săptămână de pictură  între colegi şi prieteni: flori mici, galbene, pentru Dunărea albastră.”

Andrei Rosetti:
"˂Cel ce trimiţi izvoare în văi, prin mijlocul munţilor vor trece ape˃ (Psalmul vecerniei)... Dunărea la Cazane, zăcăminte de pictură - ar fi spus Afane Teodoreanu, spre adăparea zugravilor (un fel de asini sălbatici).

Dragoş Constantin:
“˂Natura nu îţi iartă nici un pas peste inconştienţa ei şi-ţi urmăreşte toate cărările orgoliului împânzindu-le de regrete˃ (E. Cioran). Despre Dubova alături de Constantin Flondor, Horea Paştină, Mihai Sârbulescu şi Andrei Rosetti, devin îndrăgostit din nou de simplitate, natură şi de neputinţa mea printre lucrurile la care privesc.”

Constantin Flondor:
“˂Dunărea albastră˃ e făcută din galben de Neapole, roşu de cadmium, alb de titan şi negru de ivoriu.”

Tabăra de Creaţie Plastică Rubin - Dubova 2012, Ediţia a VII – a

Grupul Prolog, invitat la cea de-a VII – a ediţie a Taberei de Creaţie Plastică Rubin – Dubova.

În perioada 3 – 10 septembrie 2012, are loc cea de-a VII - a ediţie a Taberei de Creaţie Plastică Rubin – Dubova, organizată de Fundaţia Rubin cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Primăriei Dubova.

După ce ne-am bucurat de prezenţa iluştrilor artişti în Tabăra “Pastel Urban” de toamna trecută, anul acesta, invitaţii taberei de creaţie de la Dunăre sunt tot membrii grupului Prolog: Constantin Flondor (Timişoara), Horea Paştina (Bucureşti), Mihai Sârbulescu (Bucureşti), Andrei Rosetti (Deva) şi invitatul lor Dragoş Constantin (Bucureşti).

Grupul Prolog  este fără doar şi poate unul dintre cele mai longevive grupări artistice. Acesta a fost înfiinţat în anul 1985 de către artiştii români de excepţie: Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paştina, Cristian Paraschiv şi Mihai Sârbulescu. Debutul grupului, tot în anul 1985, l-a reprezentat expoziţia „Floare de măr”.

De-a lungul timpului, alături de grupul Prolog au expus numeroşi artişti contemporani de renume.  „Canonul nostru e natura”, a dezvăluit maestrul Paul Gherasim. Constantin Flondor spune că ”secretul” rezistenţei grupului, ca atare este foarte simplu: „ştim să ne bucurăm de pictura celuilalt”. „Ce ne-a unit cu adevărat a fost credinţa, credinţa ortodoxă. Ne-a unit credinţa, ne-au unit natura, apoi prietenia şi colegialitatea de breaslă”, spune Mihai Sârbulescu.

An de an, artiştii plastici invitaţi în tabăra organizată de Fundaţia Rubin, pun în valoare un peisaj superb oferit de Cazanele Dunării. Astfel, Fundaţia Rubin susţine şi participă activ la dezvoltarea zonei danubiene.

Ediţia din 2012 a Taberei de Creaţie Plastică Rubin – Dubova este susţinută de Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Dubova.

Sponsori: Papillon Cafe, Bergenbier, Tioss, PrintPress, Emilliani, Şcoala de Meserii Eurotraining, Incremental, Davino.
Partenerii media: 24 FUN, Timisoreni.ro, Cotidianul Timişoara, deBanat.ro, TmEvents, Evive, Fabricat în Timişoara.

Last Updated [ Thursday, 21 March 2013 15:46 ]