Expoziţia Taberei de Creaţie Plastică Rubin – Dubova ediţia a VII-a
GALERIA DE IMAGINI /
REVISTA PRESEI

Fundaţia Rubin vă invită vineri, 30 noiembrie 2012, de la ora 18.00, la vernisajul  Expoziţiei Taberei de Creaţie Plastică Rubin-Dubova ediţia a VII-a, ce va avea loc la Galeria Pygmalion din Timişoara. În deschidere va vorbi scriitorul Robert Şerban.
      Expoziţia cuprinde lucrări realizate de invitaţii la Tabăra de Creaţie Plastică Rubin-Dubova 2012,  reprezentanţi ai grupului Prolog:  Constantin Flondor (Timişoara), Horea Paştina (Bucureşti), Mihai Sârbulescu (Bucureşti), Andrei Rosetti (Deva) şi invitatul lor Dragoş Constantin (Bucureşti).
      Expoziţia va putea fi vizitată la Galeria Pygmalion (str. Augustin Pacha nr. 8)  în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2012.

***
      “Este paradoxal cum spaţiul în care Dunărea trece prin Cazane, în zona Dubovei şi a Mraconiei, generează, de zeci de ani, cu o frenezie teribilă, lucrări de artă vizuală. Sute de artişti au poposit aici şi „au prins”, pe pânză, pe hârtie, în piatră, în lemn, în obiectivul aparatului foto, spiritul acestui loc magnetic şi miraculos.

Acum, o parte din Grupul „Prolog” – şi el un fenomen – „dă ochii” cu… Zona. Iar paradoxul are loc din nou: deşi tablourile realizate de membrii grupului reproduc imagini recognoscibile, ele sunt altfel decât cele de dinaintea lor. Asta şi pentru că fiecare pictor are propriii senzori de receptare şi propria originalitate în „transcrierea” imaginilor.
      Puse alături, în expoziţie, lucrările creează o senzaţie de forţă vizuală precum vâna de apă a Dunării ce taie, acolo, muntele de piatră. “   (Robert Şerban)

***

Ediţia din acest an a taberei a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Dubova şi a sponsorilor: Papillon Cafe, Bergenbier, Tioss Commerce, Print Press, Incremental, Emilliani, Şcoala de Meserii Eurotraining.
Parteneri media: 24FUN, timisoreni.ro, deBanat.ro, ORAdeTimiş.ro, tmevents, Evive şi  fabricatintimisoara.com.

Last Updated [ Wednesday, 15 January 2014 20:59 ]