English (United Kingdom)Română (România)
Portrete la comanda
  • Portrete la comanda - Sorin Bijan
  • Portrete la comanda - Sorin Bijan
  • Portrete la comanda - Sorin Bijan

outputHeaderIcon Expoziţia "Simfonia culorilor" / Constantin Mihalache

CONSTANTIN MIHALACHE

“Simfonia culorilor”
 
GALERIILE POPA’S 
Piaţa Unirii nr. 8 Timişoara

30 iulie – 30 august 2014

Avem plăcerea de a vă invita la expoziţia “Simfonia culorilor”  semnată de CONSTANTIN MIHALACHE. Vernisajul va avea loc miercuri, 30 iulie 2014, ora 18.00, la GALERIILE POPA’S (Piaţa Unirii nr. 8, Timişoara).

Vă aşteptăm cu drag!
 
 

ELEMENTE DE GEOMETRIE SENSIBILĂ DIN CREAŢIA LUI CONSTANTIN MIHALACHE
Radu Călin Georgescu
 
În lucrările prezente pe simezele Galeriilor POPA’S artistul Constantin Mihalache ne surprinde prin demonstraţiile sale, având drept scop final relevarea existenţei fizice a punctului, liniei ori a culorii. Artistul încearcă şi avem convingerea că şi reuşeşte  să creeze o geometrie cosmologică al cărui rol îl putem caracteriza brutal dar eminamente sugestiv, definind-o ca studiu sistematic al relaţiilor cantitativ figurativ existente în lumea sensibilă. 
Constantin Mihalache vede în figurile contemplaţiei sale cazuri particulare ale unei dispoziţii arhitecturale pe care o prezintă în mod obiectiv experienţei noastre sensibile. Artistul plastic cercetează în afară de puncte, linii, planuri abstracte, folosite într-o geometrie care tinde să se emancipeze pe cât posibil de intuitiv, alte puncte, linii, planuri, al căror studiu nu numai că nu aspiră către acest gen de evoluţie, ci găsindu-şi totdeauna în ea substanţă şi satisfacţie.
Inima artistului bate în ritm cu timpul, privirea sa nelimitându-se la a descoperi suprafeţe, linii, culori. Ea merge mai departe. Percepe ordinea aşa cum auzul separă sunetele de cuvinte.
Există de asemenea în acest parcurs expoziţional forme geometrice în mişcare, iar altele împietrite în imagini. Cercuri-ovale din centrul cărora pornesc spiţe până la linia conturului. Iată esenţialul care chiar dacă continuă să depindă de privire, nu încetează să se afle în instanţa raţiunii, întrucât constituie un nucleu de relaţii fixe.
Până la urmă, în toate aceste forme nu există nimic metaforic. Aş spune că arborele, roata şi masa incandescentă de culoare sunt lucrurile ce constituie tot atâtea alte metafore pentru această privire-inteligenţă a artistului ce surprinde esenţialul.
Iată deci, cum un arbore, o roată, chiar o stea sunt transformate deodată  în ”eternităţi”, fără ca prin aceasta să încetezea a mai fi ”imagini”.
 

Last Updated [ Monday, 28 July 2014 14:01 ]

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photography CourseCurs FotografieCurs Fotograf2%
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

<- by www.dcos.ro - copyright 2010 Fundatia Rubin ->